Data & Future Mobility

21-03-2023

In ons streven naar een schonere en leefbare wereld speelt de mobiliteitstransitie een cruciale rol. Het ecosysteem waarbinnen infrastructuur, vervoers- en verkeersdiensten vallen, bepaalt voor een groot deel hoe onze wereld eruitziet. Welke rol speelt data in het vormen van duurzame en toekomstbestendige mobiliteit?

Tags

autonomous-vehicles
data-city
digital-infra
drones

DATA & FUTURE MOBILITY

Binnen het ecosysteem dat mobiliteit heet vallen mobiliteits-, vervoers-, en verkeersdiensten, maar juist ook de (digitale) infrastructuur die zij gebruiken. En in toenemende mate vormt data de slagader in oplossingen die bewegingen binnen dit ecosysteem optimaliseren. Wat betekent dit voor de manier waarop we diensten en zelfs steden inrichten? Welke rol speelt data in het vormen van duurzame en toekomstbestendige mobiliteit.

KOM JE LANGS?

Meer Future Mobility

We staan voor een grote revolutie in onze binnenstedelijke, digitale groei waarin data een cruciale rol speelt. Door gegevens over reisgedrag, verkeerspatronen en infrastructuur te analyseren kunnen mobiliteitsoplossingen beter op maat worden gemaakt en geoptimaliseerd. Hierdoor kan bestaande infrastructuur efficiënter worden ingezet, maar ook uitstoot worden verminderd en de verkeersveiligheid verbeterd.