Data & Good Health

21-03-2023

Dat datagedreven emerging technologies de potentie hebben het zorglandschap, vitaliteit en persoonlijke gezondheid te transformeren is geen geheim. Tegelijkertijd vraagt omgang met medische gegevens om hoogwaardige beveiliging en discretie. Wat zijn de meest impactvolle ontwikkelingen en hoe zien data-pioniers de toekomst?

Tags

opensource-frameworks
MPC
Cloud in healthcare

DATA & GOOD HEALTH

In weinig sectoren is de potentie van data zo groot, maar tegelijkertijd is de beveiliging van deze gevoelige gegevens ook nergens zo urgent. Dat geldt voor grootschalige gezondheidszorg, maar ook voor toepassingen in persoonlijke gezondheid en vitaliteit. Voor welke grote beslissingen staan we? En hoe ver mag automatisering gaan als het over onze medische gegevens gaat?

KOM JE LANGS?

Zorginnovaties verder brengen

Een van de belangrijkste voorwaarden in het vergroten van de effectiviteit van zorginnovaties is het afdekken van risico’s in gebruik van gevoelige gegevens. En daarin geldt dat echt waardevolle inzichten pas ontstaan als analyses over meerdere datasets mogelijk zijn. Dit betekent dat inzichten gedeeld moeten worden zonder de achterliggende data te delen. En dat kan.