Data & Good Health

How AI can save your life (ENG)

Jeroen Tas | Innovator | 10:15 - 11:00 uur (Kapel)
Boek je dagticket
Aangeboden door

Jeroen Tas

Als innovatieleider past Jeroen Tas zijn expertise in grootschalige digitale transformaties en informatietechnologie toe om wereldwijd ondernemingen te helpen groeien en transformeren. Zo was Jeroen in de jaren ’90 vanuit zijn rol bij Citi verantwoordelijk voor de lancering van de eerste internetbankieren- en betalingsnetwerkoplossingen.

Later bekleedde hij bij Philips de functie van Chief Innovation and Strategy Officer, waarbinnen hij uitvoering gaf aan de ambitie om wereldwijd gezondsheidsresultaten te verbeteren tegen lagere kosten. Met aandacht voor actuele thema’s als gezonde leefstijl, preventie, precisiediagnose en thuiszorg.

Tegenwoordig is Jeroen als autoriteit op innovatieve technologie een veelgevraagd spreker bij toonaangevende kennisinstituten als het World Economic Forum. En op donderdag 22 juni opent Jeroen Tas met zijn sessie Data Week NL 2023.

How AI can save your life

Wereldwijd stijgen de zorgkosten als gevolg van onder andere een groeiende en vergrijzende bevolking, stijging in het aantal chronische ziekten en uitbraken van langdurige pandemieën. Mede hierdoor bedragen de zorgkosten in Westerse landen vaak bijna 20% van het BBP en is de stijging in deze kosten groter dan de economische groei. Een onthoudbare situatie dus die vraagt om ingrijpende systeemverandering. En AI kan daarop het verlossende antwoord bieden. 

In zijn sessie behandelt Jeroen het potentieel van AI op de Quadruple Aim van de zorgsector en laat zien hoe het van toegevoegde waarde kan zijn voor alle stakeholders in het ecosysteem. Alvorens hij met concrete voorbeelden komt van AI-ondersteuning op gebieden als gerobotiseerde chirurgie, gepersonaliseerde precisiediagnose, kankerbehandeling en efficiënte zorg op afstand. 

AI gaat het zorglandschap hervormen, daar bestaat geen twijfel over, maar dit betekent ook dat het huidige gezondheidszorgsysteem een digitale transformatie moet doormaken. En dat vraagt om een nieuwe benadering bij beleidsmakers in de zorg, bij zorgverzekeraars en in de overheid.

Door innovatieve technologie te omarmen en de potentie van AI te ontsluiten kunnen resultaten in de zorg significant verbeterd worden. En kan een onhoudbaar systeem getransformeerd worden tot een circulair en duurzaam ecosysteem. Welke concrete verandering daarvoor nodig is, deelt Jeroen Tas in deze keynote-sessie.

Data & Good Health

Dat datagedreven emerging technologies de potentie hebben het zorglandschap, vitaliteit en persoonlijke gezondheid te transformeren is geen geheim. Tegelijkertijd vraagt omgang met medische gegevens om hoogwaardige beveiliging en discretie. Wat zijn de meest impactvolle ontwikkelingen en hoe zien data-pioniers de toekomst?