Data & Good Health

Het disruptieve datalandschap van morgen

Chris Groot | Co-owner @ MIMMIR | 14:15 - 15:00 uur (Area 3)
Boek je dagticket
Aangeboden door

Chris Groot

Chris Groot is data-engineer en co-owner van Mimmir. Met zijn baanbrekende oplossingen maakt hij datagedreven besluitvorming toegankelijk voor ieder bedrijf. Mimmir gelooft in de innovatiekracht van open source pakketten en maatwerk in o.a. data engineering en business intelligence. Waardoor data analytics en data science goedkoper en toegankelijker worden dan ooit. Chris brengt een fris tegengeluid en vertegenwoordigt een nieuwe generatie data- ondernemers.

Het disruptieve datalandschap van morgen

Hoe Chris met zijn bedrijf Mimmir waarde uit data haalt is niet nieuw. Sterker nog, naar eigen zeggen lopen bedrijven hierin jaren achter. Al decennialang nemen de grootste multinationals namelijk datagedreven beslissingen. Met een onmisbare rol voor de techgiganten, dure consultants en de bekende verdienmodellen.

Mimmir haalt op dezelfde manier waarde uit data, maar dan wel vanuit een overtuiging die breekt met de conventionele inrichting en toepassing van databases. Chris en zijn team geloven in effectieve open source-oplossingen voor zowel Business Intelligence als Data Science. Schaalbaar, ongelimiteerd en modulair, maar vooral zonder dure licenties of abonnementen. En dát maakt de oplossing van Mimmir zo interessant. 

Aan de hand van een spraakmakende casus voor Het Leger Des Heils licht Chris in deze sessie toe hoe hun werkwijze ervoor heeft gezorgd dat de organisatie weer volledig de regie over eigen data terugkreeg. En hoor je hoe ook jouw data-platform efficiënter ingericht en toekomstbestendig gemaakt kan worden.

“Wij stellen organisaties in staat meer voor elkaar te krijgen met minder mensen en weer écht in control te komen van hun data door essentiële processen te automatiseren.”

Chris Groot, Co-owner Mimmir