Data & Good Health

Deel het inzicht, niet de data

Martine van de Gaar | CEO @ Linksight | 14:05 - 14:50 uur (Area 1)
Boek je dagticket

Martine van de Gaar

Voordat Martine CEO & Co-founder werd van Linksight was ze o.a. projectleider van het TNO-project dat voor het eerst in Nederland Secured Multiparty Computation (MPC) op echte persoonsgegevens toepaste. Daarbij deed ze de inzichten op die de basis vormen voor het decentrale Linksight-platform dat een mix van geavanceerde privacy-enhancing technologieën gebruikt om berekeningen te doen op volledig versleutelde data gecombineerd met data collaboration governance voor beheren van de datasamenwerkingen.

Met geavanceerde privacy technologie (MPC) veilige data-samenwerkingen opzetten

Ontdek de ongeëvenaarde mogelijkheden van het Linksight-platform, dat als decentraal netwerk jouw organisatie in staat stelt op een veilige en privacy-vriendelijke manier analyses uit te voeren over datasets van meerdere partijen, zonder de onderliggende gevoelige gegevens te delen.

Linksight levert elke partij binnen het netwerk een zogenaamde ‘datastation’, geïnstalleerd in de eigen omgeving, die gekoppeld is aan de te gebruiken gevoelige data. Bij een analysevraag voeren de datastations van betrokken organisaties gezamenlijk het MPC-protocol uit.

Met behulp van cryptografie berekenen zij onderling de uitkomsten van analyses, zonder de gevoelige data te delen. Ook zorgt Linksight voor een decentraal governance netwerk, waarin alle governance-afspraken per datasamenwerking decentraal worden vastgelegd en onweerlegbaar bewaard.

“In een datagedreven wereld is alleen je eigen data niet voldoende. Echt inzicht krijg je door jouw data te combineren met die van anderen. En dat kan, zelfs volledig volgens privacyrichtlijnen en zonder risico op datalekken.”

Martine van de Gaar, CEO & Co-founder Linksight