Data & Future Mobility

Hoe data ons helpt in de mobiliteitstransitie

Jason David | verkeers- en bestuurskundige @ SmartwayZ.nl & Martijn Heynickx | programmaleider @ Provincie Noord-Brabant | 11:40 - 12:25 uur (Area 1)
Boek je dagticket

Jason David & Martijn Heynickx

Jason David, verkeers- en bestuurskundige en adviseur mobiliteit in team Structurele Gedragsverandering van SmartwayZ.NL. Gedreven om de mobiliteit in Zuid-Nederland te verduurzamen. Jason werkt voor het team dat de opdracht heeft automobilisten te verleiden anders of niet te reizen. Dat wil zeggen thuiswerken of met de fiets of ov naar het werk.

Martijn Heynickx, inmiddels al 13 jaar trouw in dienst van de provincie Noord-Brabant. Hij is programmaleider van de club Info.Mobiliteit, waar ze alle data, informatieproducten en digitalisering van het werkveld mobiliteit oppakken. Dat doen ze voor de basistaken en opgaven van de provincie Noord-Brabant, maar werken daarbij als gedeelde dienst ook voor heel Noord-Brabant in het kader van de krachtenbundeling Smart Mobility afspraken 2020-2023. Daarvan is Martijn opdrachtgever.

Hoe data ons helpt in de mobiliteitstransitie

Als samenleving hebben we een integraal vraagstuk dat gebieds- en organisatie overstijgend is: de mobiliteitstransitie. Daarin speelt gedragsverandering een essentiële rol; om Brabant bereikbaar te houden moeten we andere reiskeuzes maken. Vaker de fiets, het openbaar vervoer of deelmobiliteit gebruiken. Of allemaal. Mobiliteit en infrastructuur zijn datarijke werkvelden: er zijn veel data beschikbaar. Welke bijdrage kun je aan dit vraagstuk leveren met data? Wat is er al beschikbaar, maar tegen welke uitdagingen lopen we ook aan? Welke ideeën heeft het publiek en welke oplossingen ziet en gebruikt het publiek?