Data & The Next Gen

Minecraft Education - Schools Reinventing Cities

Jeroen Strijbosch | Learning Specialist @ Microsoft Nederland | 13:50 - 14:20 uur (Area 1)
Boek je dagticket
Aangeboden door

Jeroen Strijbosch

Als learning specialist bij Microsoft helpt Jeroen Strijbosch scholen om digitale tools in te zetten voor het ontwikkelen van vaardigheden die leerlingen voorbereiden op de toekomst. Hij is een voorstander van blended onderwijs, waarbij technologie de leerkracht ondersteunt om de leerdoelen te bereiken.

Hij richt zich op thema’s als sociaal-emotioneel leren, gepersonaliseerd onderwijs en game-based learning. Ook verdiept hij zich in de mogelijkheden van AI om zowel leerkrachten als leerlingen te ondersteunen in het leerproces.

Hoe we kinderen voorbereiden op de (digitale) toekomst met Minecraft Education

Minecraft is het meest gespeelde spel ter wereld. Maar wist je dat er ook een versie van dit spel is, speciaal gemaakt voor leraren en leerlingen? 

Minecraft Education is een game-based platform dat je kan zien als een oneindige doos met bouwblokken. Aan de hand van relevante bouwuitdagingen, gebaseerd op onderwerpen uit de echte wereld, kunnen we leerlingen bijvoorbeeld problemen laten oplossen die naast het stimuleren van creativiteit, samenwerking en communicatievaardigheden, ook onderwerpen als duurzaamheid en inclusiviteit centraal stellen.

Maar technologische vaardigheden kunnen ook niet vergeten worden. Wist je dat Minecraft Education ook al door scholen gebruikt wordt om computationeel denken en programmeren te oefenen, en kinderen spelenderwijs in aanraking te laten komen met belangrijke lessen over online privacy, data security en zelfs AI?

Je zult zien hoe we met Minecraft verder willen gaan dan de volgende generatie voor te bereiden op de toekomst, maar dat we ze juist de vaardigheden willen laten ontwikkelen die ze gaan inzetten om de veranderingen van de toekomst vol enthousiasme, zelfvertrouwen en creativiteit te leiden.