Data & The Next Gen

JADS Kindercollege

Prof. Eric Postma & Prof. Max Louwerse | 09:30 - 10:15 uur (Kapel)
Boek je dagticket

Prof. Eric Postma & Prof. Max Louwerse

Hoogleraren cognitieve psychologie en artificial intelligence op Tilburg University, Eric Postma en Max Louwerse, zijn tevens verbonden aan de Jheronimus Academy of Data Science (JADS). Naast hun individuele focus op technologie delen zij een gezamenlijk doel: de jeugd introduceren met data en technologie. Vanuit de samenwerking met de JADS is er een initiatief ontstaan waarin kinderen op een speelse, leerzame manier kennismaken met data en kunstmatige intelligentie.

Mens of machine?

Tijdens een interactief kindercollege introduceren prof. Eric Postma en prof. Max Louwerse van de JADS, basisschoolkinderen aan de wondere wereld van data en technologie. Zij delen hun ideeën bij hoe wij als mensen om moeten gaan met onder andere robots, kunstmatige intelligentie en andere digitale oplossingen met een grote impact op ons dagelijks leven.

Kinderen leren hoe datagedreven innovaties de toekomst leuker, slimmer en spannender kunnen maken. Tijdens het college wordt het jonge publiek uitgedaagd mee te denken en te praten over vragen als ‘Wie heeft uiteindelijk de langste adem, de mens of de machine?’

“Mensen zijn slimmer, want mensen hebben die computer bedacht.”

Een leerling na afloop van het kindercollege

Data & The Next Gen

Er is een nieuwe generatie opkomst die volledig is opgegroeid met de snelle ontwikkeling in technologische innovaties. De datagedreven technologieën die het dagelijks leven van deze volgende generatie gaan vormgeven staan centraal op deze familiedag op Data Week NL.