Veilig en verantwoord data inzetten: Investeren in een effectief datalandschap

Als aanjager van de digitale revolutie in Nederland kan Microsoft natuurlijk niet ontbreken bij Data Week NL. Daarom kondigen we met trots Microsoft aan als sponsor maar zijn we we nog enthousiaster over hun bijdrage aan het programma. Joost Huiskens, Lead Academische Ziekenhuizen bij Microsoft, zal meer vertellen over hoe je Azure OpenAi kunt inzetten in de zorg en Jeroen Strijbosch, learning specialist bij Microsoft, over welke digitale tools, zoals Minecraft, kunnen helpen met ontwikkelen van vaardigheden van kinderen.

Jolien Engberts, Executive Lokale Overheid Microsoft: “Den Bosch is een ambitieuze stad en vanuit Microsoft bewonderen we de doelstellingen die de stad zichzelf gesteld heeft om met data echt maatschappelijk impact te creëren. Initiatieven zoals de Data Week NL laten aan inwoners en ondernemers zien wat er allemaal mogelijk is met data. Het is een enorme eer dat wij, met onze kennis er ervaring in dit domein, Den Bosch hierin mogen ondersteunen."

Steeds meer bedrijven investeren actief in een effectief datalandschap. Het helpt met het nemen van geïnformeerde beslissingen en het (beter) uitvoeren van de dagelijkse taken. Er is geen tekort aan goede ideeën, maar onder andere door een gebrek aan digitale capaciteiten blijkt de integratie ingewikkeld. Den Bosch en Microsoft laten bij DWNL zien op wat voor baanbrekende manieren we veilig en verantwoord data kunnen inzetten om ons werk te verbeteren.