De kracht van data delen: bouwen aan een duurzame toekomst

We leven in een dynamische tijd vol maatschappelijke uitdagingen. Denk aan leefbaarheid in steden, beperkingen in mobiliteit, de energietransitie en onvoldoende passende zorg. Data en AI spelen een toenemende rol in het oplossen van deze uitdagingen.

 Maar geen enkele partij beschikt over alle data om dit te bereiken. En dus zullen ecosystemen (meer) data met elkaar moeten delen. De sleutel tot succes ligt in het samensmelten van kennis en verbinden van vraag van aanbod. Maar hoe pak je dat aan?

KPN verbindt steden, organisaties en mensen
De visie om iedereen te verbinden met een duurzame toekomst gaat verder dan alleen het bieden van een snelle en stabiele internetverbinding. Met KPN Data Exchange kunnen organisaties op een veilige, betrouwbare en toegankelijke manier gegevens delen binnen hun eigen ecosystemen

Data delen voor betere zorg
In de zorg zijn ‘one-size-fits-all’ protocollen voor diagnostiek en behandeling nog altijd de norm, ondanks verschillen in leefstijl en achtergrond. Het analyseren van grootschalige datasets kan zorgen voor snellere diagnostiek, meer gerichte behandeling en betere preventie. Daardoor komt betere, gepersonaliseerde zorg binnen handbereik. En dat ook nog tegen lagere kosten. 

Dit vraagt om een ecosysteem waarin data beschikbaar, combineerbaar en uitwisselbaar is; op een veilige manier die past binnen wet- en regelgeving. Want alleen dan krijgt data in de zorg pas echt waarde.

Interesse in een samenwerking of gewoon eens in gesprek gaan? Zoek op de playground de KPN-stand op of bezoek een van de KPN-sessies.