Data & Good Health

Hoe grip op data betere en gerichtere zorg biedt

Michelle Mak | Data Scientist & Consultant @ inin & Eric van Eijk | Teammanager @ de Regionale Backoffice Lekstroom | 11:40 - 12:25 uur (Area 2)
Boek je dagticket
Aangeboden door

Michelle Mak & Eric van Eijk

Met een data science opleiding en de ervaring met de data in het Sociaal Domein helpt Michelle Mak organisaties in de publieke sector met het omzetten van complexe uitdagingen naar praktische en toegankelijke oplossingen.

Eric van Eijk is teammanager van de Regionale Backoffice Lekstroom (RBL). Dit is een gezamenlijke backoffices van 5 gemeenten waar de Administratie, Inkoop, Contractmanagement en -beheer en Informatievoorziening uitgevoerd. Eric is ruim 20 jaar werkzaam bij de lokale overheid, binnen het sociaal domein.

Hoe grip op data betere en gerichtere zorg biedt

Bij verschillende gemeenten is er sprake van een groeiende behoefte aan informatievoorziening. De juiste informatie stelt hen namelijk in staat om voorzieningen als WMO en Jeugdhulpzorg zo goed mogelijk uit te voeren. InIn presenteert een actuele case van een groep gemeenten die vanuit een gezamenlijke backoffice de inkoop en administratie van jeugdhulp en WMO regelen. Deze backoffice maakt alle data rondom de voorzieningen beschikbaar. Maar hoe zorg je ervoor dat data inzichtelijk en op de juiste manier gebruikt wordt door de afdelingen binnen de aangesloten gemeenten? En hoe kun je zorg effectief inkopen en aanbieden zodat inwoners altijd gebruik kunnen maken van voorzieningen?

Met een doordachte aanpak ondersteunt InIn gemeenten door dat van bijvoorbeeld declaraties en indicaties inzichtelijk te maken. We zorgen voor meer inzicht in trends zodat zorg op effectieve wijze ingekocht kan worden. Gemeenten krijgen meer grip op beschikbare budgetten en kunnen met de juiste data een goede voorspelling doen over het zorgaanbod in het werkgebied. Zo levert InIn haar bijdrage aan gerichtere zorg, zodat voorzieningen beschikbaar blijven voor iedereen die het nodig heeft! En hoe ze dat doen, hoor je in deze deepdive van Michelle Mak en Eric van Eijk.