Data & Future Mobility

Data, de sleutel tot mobiliteits-transitie

Joost van der Made | Director Smart Mobility @ Capgemini | 15:15 - 16:00 uur (Kapel)
Boek je dagticket
Aangeboden door

Joost van der Made

Director smart Mobility @ Capgemini

Data, de sleutel tot mobiliteitstransitie

Overal in Nederland wordt vol ingezet op nieuwe vormen van mobiliteit. De mobiliteitstransitie is gestart en wordt aangejaagd door toenemende capaciteitsdruk, verdichting en duurzame verstedelijkingsstrategieën. Maar om de transitie écht in stroomversnelling te brengen, moet anders gekeken worden naar de customer journey van de gebruiker. En dat vraagt om een sprong voorwaarts in de manier waarop beschikbare data wordt verwerkt.

 Belangrijke opgave in deze transitie is het overstijgen van silo’s die momenteel bestaan in de verschillende Smart Mobility oplossingen en redeneren vanuit een solution centric approach. Alleen als gegevens van OV-aanbieders, kaartendiensten en parkeerapplicaties worden ontsloten en aan elkaar gekoppeld worden, kan de gebruiker centraal gesteld worden.

Kortom, als we willen dat mensen anders gaan reizen, moeten we de customer journey zo comfortabel mogelijk maken. En in die verschuiving in de mobiliteitsmix speelt de juiste toepassing van data een absolute sleutelrol. Wat dit concreet betekent voor beleidsmakers, en belangrijker welke rol hiervoor is weggelegd voor de brede community, hoor je in deze sessie van Joost van der Made.