Data & Future Mobility

Van data naar betere besluitvorming

Jeroen Steenbakkers | Owner @ Argaleo | 16:20 - 17:05 uur (Area 3)
Boek je dagticket

Jeroen Steenbakkers

Drie jaar geleden is Jeroen Steenbakkers het bedrijf Argaleo gestart vanuit de data-stad Den Bosch. Gevestigd in de ICT & data community genaamd Grasso is Argaleo uitgegroeid tot een volwaardige scale-up met aansprekende klanten en succesvolle projecten.

Begonnen met de ontwikkeling van het Digital Twin platform van Nederland genaamd Digitwin™, levert Argaleo nu softwareoplossingen aan tientallen provincies, steden, veiligheidsregio’s en bedrijven die steden vitaler, veiliger en bereikbaarder maken.

Van data naar betere besluitvorming

Buzzwords als Smart Cities, Digital Twins en Urban Data-platforms vliegen je om de oren. Vanuit de technology push wordt verwacht dat steden steeds slimmer worden en iedereen datagedreven moet gaan werken. We hebben geen boter op ons hoofd, ook Argaleo doet mee aan dit spel.

Maar in de 3 jaar van haar bestaan, is zij gekanteld van een digital twin technologieleverancier naar een leverancier van betere en snellere besluitvorming. Want dat is uiteindelijk waar het om draait. Betere onderbouwde besluiten die onze steden vitaler, bereikbaarder en veiliger maken. Uiteraard speelt data daar een belangrijke rol in.

 In deze presentatie deelt oprichter Jeroen Steenbakkers zijn visie op het gebruik van data voor de ontwikkeling van de steden van morgen. Hierin zijn mobiliteit en bereikbaarheid belangrijke elementen om de stad leefbaar en vitaal te houden. Vanuit zijn verleden in de simulatiewereld en nu met zijn eigen bedrijf is hij al 15 jaar bezig om data en technologie in te zetten om maatschappelijk vraagstukken beter te monitoren, analyseren en voorspellen.

Om deze visie te onderbouwen zal hij praktische voorbeelden en succesverhalen delen. Door op verschillende thema’s samen te werken met overheden, onderwijsinstellingen en andere bedrijven heeft hij datagedreven oplossingen ontwikkeld die werkelijk bijdragen aan een beter Nederland.

Voorbeelden zijn het crowd management dashboard, de intocht van de koning in Rotterdam en op Scheveningen. Het fietsdata dashboard “Dutch Cycling Intelligence”. En het dashboard dat door tientallen binnensteden wordt gebruikt om de economische ontwikkeling te monitoren en verbeteren.