Data & The Next Gen

Laat robots en treinen bewegen op basis van data

Gio Colombi | Onderwijsmanager Innovatie @ Vista College & Jeroen de Haas | Lecturer in Computer and Data Science @ Avans | 09:30 - 17:00 uur (Playground)
Boek je dagticket

Gio Colombi & Jeroen de Haas

Binnen zijn opmerkelijke carrière van 42 jaar in het onderwijs, focust Gio Colombi zich sterk op innovatie. Hij heeft diverse rollen vervuld als docent, onderwijsontwikkelaar en projectontwikkelaar en is momenteel Onderwijsmanager Innovatie op het Vista College. Daarnaast zet Gio zich in om technische vaardigheden te versterken en te integreren in het onderwijs.

Jeroen de Haas werkt bij Avans Hogeschool aan vernieuwend beroepsonderwijs op het gebied van data, informatica en artificiële intelligentie. Hij speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het landelijk profiel Artificial Intelligence Translator. Daarnaast is hij betrokken bij MIEC Data, een samenwerkingsverband van Brabantse mbo's dat de data-vaardigheden van studenten vergroot.

Tijdens DWNL bundelen de heren hun expertise en laten bezoekers van jong tot oud spelenderwijs kennismaken met de wereld van robots en kunstmatige intelligentie.

Laat robots en treinen bewegen op basis van data!

Laat je creativiteit de vrije loop en bepaal wat de robots (en misschien zelfs je moeder) moeten doen! Of je nu vier, twaalf, veertig of tachtig jaar oud bent en graag met afbeeldingen, blokjes, tablets of computers werkt. Er is altijd een robot die jou begrijpt.

Voor kinderen van alle leeftijden (inclusief kinderen boven de 18) is er een buitengewoon leuke activiteit beschikbaar. Het project is van Vista College, gefundeerd door de stichting Mplooi en wordt ondersteund door MU, Zuyd Hogeschool en primair onderwijs schoolbesturen. Hiermee willen zij kinderen en jongeren enthousiasmeren voor techniek. Kinderen krijgen de kans om zelf met techniek aan de slag te gaan en te ontdekken wat het kan doen en hoe data hierbij een rol speelt, op hun eigen leeftijdsniveau.

Er zijn programmeerbare robots beschikbaar voor alle leeftijden, evenals programmeerbare treinsets die communiceren op basis van data. Het doel is om het abstracte begrip ‘data’ tastbaar te maken en kinderen intrinsiek te motiveren.